5 gode råd til forskudsopgørelsen: Sådan undgår du skattesmæk næste år

I oktober bliver din forskudsopgørelse for næste års klar hos SKAT. Men hvad er det vigtigt at tjekke på din forskudsopgørelse? Og hvordan undgår du, at bliver trukket for meget næste år? Eller at du får et skattesmæk, når året er omme?

Forskudsopgørelsen giver mange danskere gråt hår, når den kommer sidst i oktober. Men hvis du ved, hvad du skal være opmærksom på, er det faktisk ikke så svært at få styr på den. Her får du 6 gode råd til netop det. Så kan du få en rolig nattesøvn, uden bekymringer om risikoen for et skattesmæk.

1. Er der sket store ændringer i dit liv?

Har du fået nyt job, købt eller solgt fast ejendom, er du blevet gift eller skilt, eller har du startet eller afsluttet en virksomhed? I så fald bør du være ekstra opmærksom på, at ændringerne er registreret i din forskudsopgørelse. Disse ændringer kan nemlig have store konsekvenser for din SKAT.

2. Passer det registrerede befordringsfradrag?

Hvis du bor mere end 12 km. fra din arbejdsplads, har du ret til befordringsfradrag for den del, der ligger ud over de 12 km. hver vej. Sørg for at tallet passer – det gælder ikke mindst, hvis du har skiftet job, eller regner med at skifte til næste år.

3. Det er ikke så vigtigt, om din løn passer

Hvis du er helt almindelig lønmodtager, trækkes din skat fra lønnen, inden du får den udbetalt. Det sørger din arbejdsgiver for, og det sker løbende. Derfor er det faktisk ikke så vigtigt, om lønnen passer på din forskudsopgørelse.

4. Husk at tjekke andre indtægter

Til gengæld er det rigtigt vigtigt, at din indkomst passer, hvis du har indkomst, der bliver udbetalt som B-indkomst. Så skal du nemlig selv sørge for at indbetale skatten. Her er det vigtigt, at din forskudsopgørelse stemmer overens med din forventede indtægt. Ellers kan der vente dig et meget stort skattesmæk.

skatterådgivning

Det gælder også ting som fri bolig, fri telefon eller fri bil, der også beskattes.

5. Tjek renteindtægter og -udgifter

Hvis du forventer, at få større renteindtægter næste år, eller har omlagt lån, der betyder en større eller mindre renteudgift, er det også vigtigt at få ændret det i din forskudsopgørelse. Det er især vigtigt, fordi der også tit er tale om større beløb.

6. Sælg aktier med tab

Det sidste råd vedrører i virkeligheden mere årsopgørelsen end forskudsopgørelsen. Men vi har taget det med, fordi det er vigtigt, at få det gjort her inden årets udgang.

Hvis du har aktier, der er faldet væsentligt i værdi, er det værd at overveje at sælge dem inden årets udgang, og købe dem igen lige efter nytår. Du kan nemlig få fradrag for tab på aktier, men kun på realiserede tab – det vil sige tab på aktier, du har solgt med tab.

Reglerne omkring aktiebeskatning hører til i den mere indviklede afdeling. Derfor kan det være en idé at overveje professionel skatterådgivning, hvis du har en større investeringsportefølje.

Mere hjælp til forskudsopgørelsen:

Læs mere om forskudsopgørelsen hos SKAT og beregn, hvad du får udbetalt næste år.

Beregn dit befordringsfradrag for næste år.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.