Andet: Tv-oversigt gør det nemt at finde de gode advokatserier

En god tv-oversigt kan være med til at give et godt overblik over, hvornår der bliver sendt advokatserier i tv. Det er nemlig noget, vi holder meget af her i lovenshule.dk.

advokatVi må indrømme, at vi her i lovenshule.dk er glade for gode advokatserier. Det er lige fra de helt gakkede som ”Ally McBeal” og ”Boston Legal” til mere seriøse serier som ”Suits” og ”Law and Order: Trial and Justice”.

Der er altid noget sjovt ved at se sit fag portrætteret i en tv-serie, også selvom sagerne, de kommer ud for i advokatserierne, ligger meget langt fra dem, vi selv kommer ud for i vores hverdag.  Og jo, serierne ligger meget langt fra vores hverdag som advokater, hvor vi hjælper folk med at starte virksomheder, rådgiver dem i forhold til at købe et hus og hjælper dem med at få en skilsmisse til at gå op på bedst mulig vis.

En tv-oversigt giver godt overblik

Selv om flere af advokatserierne for længst er holdt op med at lave flere afsnit, er det stadig muligt at se dem som genudsendelser i tv. Når en af os fra lovenshule.dk har brug for det, bruger vi som regel en god tv-guide online til at finde frem til, hvornår genudsendelsen er. Det kan for eksempel være guiden tvtvtv.dk, hvor du nemt og overskueligt kan danne dig et overblik over en lang række forskellige kanaler på en gang. Du kan læse mere om guiden her.

Som advokater har vi ikke tid til at sidde og se tv i særlig lang tid af gangen. Hvis der er noget, vi gerne vil se i fjernsynet, plejer vi at finde ud af, hvornår det kommer. Så ser vi det program, vi gerne vil se, og kan så arbejde videre – eller holde fri selvfølgelig, hvis det er om aftenen eller i en mindre travl periode.

Serier tager interessante dilemmaer op

Lige meget om det er gakkede eller seriøse serier, så formår de at tage nogle spændende og interessante dilemmaer op. Det kan for eksempel være, når en mand i ”Ally McBeal” vil slå sig selv ihjel for at donere sit hjerte til sin datter. Det er ikke en sag, vi nogensinde selv ville komme ud for i det virkelige liv, men det er interessant at prøve at forholde sig til.

tvguide over advokatserier

Selvom de i serierne er advokater lige som os, skyldes vores fascination af advokatserierne i lige så høj grad, at advokaternes arbejde er fuldstændig anderledes i forhold til vores. Vi kan kende det hårde arbejde og de lange timer i serierne, men det er ofte noget, der kun bliver berørt perifært, selvom det for os er noget af det, der fylder mest.

En helt anderledes måde at være advokat på

Vi har diskuteret lidt, hvad det er, der gør, at vi godt kan lide advokatserierne, når de ikke har noget med vores virkelighed at gøre. Og det er nok faktisk lige præcis det, vi godt kan lide ved dem. I serierne siger folk, hvad de mener – også til de klienter, de ikke bryder sig om. Det kan vi andre bare drømme om.

Leave a Comment

Your email address will not be published.