Eje eller leje af kontor?

Oplever din virksomhed vækst i sådan en grad, at du står over for at skulle udvide de fysiske rammer i form af et nyt kontor? Inden du bevæger dig ud i junglen af enten køb eller leje af erhvervslokaler, bør du orientere dig i de fordele og ulemper, der er ved de forskellige kontorløsninger. Læs med her og få et overblik over dine muligheder, inden du underskriver en købs- eller lejekontrakt.

At købe selv er den frie løsning

Hvis der er økonomisk råderum til det, er der rigtig mange fordele ved at købe dit ejet kontorlokale. En af de største fordele er, at det står fuldstændig frit for dig at renovere og skabe de perfekte rum og lokaler til store tanker og armbevægelser. Det rette kontormiljø kan nemlig være en stor drivkraft for ansatte, så de præsterer optimalt. Derudover bør du som ethvert andet ejendomskøb se købet som en investering. Hvis du har hænderne skruet rigtig på og sælger på det rette tidspunkt, har du gode mulighed for at tjene en skilling. Hvis du ikke har mulighed for at sælge, kan du i langt de fleste tilfælde leje kontoret ud til andre virksomheder, mens du venter på den rette køber. Når du køber selv, bliver der ikke automatisk stillet internet til rådighed. Derfor bør du sikre dig en god og hurtig internetforbindelse, der kan klare at have mange brugere koblet på samme tid. Mangler du internet til dit kontor, kan du lige nu få en rabatkode til Hiper ved at klikke på linket.

Kontorhotel er den bekvemmelige løsning

En anden mulighed er at leje din virksomhed ind i et såkaldt kontorhotel. Som ordet antyder, er det et slags hotel for kontorer. Det rummer nemlig rigtig mange af de samme egenskaber som et traditionelt hotel bare overført til et kontormiljø. Her er blandt andet rengøring, bemandet reception og kantine. Du vil dele kontor med forskellige virksomheder, som ligeledes lejer sig ind og benytter sig af de forskellige faciliteter. Alt efter hvor stort dit budget er, kan der tilbydes alt fra omklædningsrum til fitness i sådanne kontorhoteller. Du har altså mulighed for at sikre personalepleje og –goder ved at leje dig ind hos et virksomhedshotel.

 

Kontorfællesskab er den billige løsning

En tredje løsning er at leje sig ind hos et kontorfællesskab. Her nyder man ikke de samme services som på et kontorhotel, men lejen er derfor også noget lavere. Her skal man selv skrubbe toiletterne, lave madpakke hjemmefra og åbne døren for kunderne. Det kan helt bestemt også have sin charme. Fordelen ved at leje sig ind hos et kontorfællesskaber er, at man ikke er bundet af at skulle sælge kontoret, inden man kan rykke i noget nyt, eller i tilfælde af at iværksættereventyret slutter brat. Du er typisk blot bundet af de klassiske tre måneders opsigelse. Man kan altså komme ud af en leje relativt hurtigt.

Rådfør dig med en sagkyndig

Inden du skriver under på noget, er det en god idé at få din advokat eller lignende til at kigge leje- eller købskontrakten igennem. På den måde sikrer du dig, at dig og din virksomhed ikke bliver taget ved næsen af en bolighaj. Tag dine forholdsregler, så du undgår at stå i en kedelig situation senere i forløbet.

Leave a Comment

Your email address will not be published.