Har jeg fortrydelsesret på mit forbrugslån?

Ligesom med alt andet, du køber på nettet, så har du 14 dages fortrydelsesret fra den dato, du underskriver låneaftalen. Men kun hvis du ikke har nået at bruge pengene, selvfølgelig.

Onlinelån er fortsat meget populære og flere og flere tager lånene uden at spekulere særlig meget over det faktum, at lånebeløbet med tilhørende renter og gebyrer også skal betales tilbage igen. Derfor er der mange, der får kolde fødder, når først pengene står på kontoen og hele låneprocessen er gennemført.

Men når først pengene står på kontoen, regner de fleste med, at bordet fanger og de ikke kan fortryde. Så de begynder den lange og trælse proces med at betale lånet tilbage. Det kan blive til mange års ærgrelse, især hvis lånet blev taget i et lidt ubesindigt øjeblik.

Forbrugslån kan fortrydes

Men sådan er det rent faktisk ikke fat. Ligesom med andre varer og tjenesteydelser, du køber online på nettet, så er der 14 dages fortrydelsesret på forbrugslån, der er tegnet gennem et finansieringsselskabs hjemmeside. Enkelte finansieringsselskaber tilbyder faktisk helt op til 30 dages fortrydelsesret.

Fortrydelsesretten træder i kraft fra den dato, hvor du underskriver låneaftalen – enten fysisk på papir eller ved hjælp af dit Nem-ID, som flere og flere låneudbydere anvender for dels at forenkle papirgangen og dels for at sikre mod svindel med fundne sygesikringsbeviser og anden dokumentation.

Fortrydelsesretten gælder, selvom lånebeløbet er overført

De 14 dages frist skal tages helt bogstaveligt – også selv om låneudbyderen har nået at overføre pengene til din konto. Men så snart du har fortrudt lånet, skal hele lånebeløbet tilbagebetales til finansieringsselskabet igen. Så har du allerede brugt af pengene, skal du finde det manglende beløb et andet sted og få betalt det samlede lånebeløb tilbage.

Først når finansieringsselskabet har modtaget pengene fra dig igen, betragter de lånet som endeligt opsagt. Hvorvidt pengene skal være returneret inden for fortrydelsesfristen eller ej, afhænger af det enkelte finansieringsselskab.

Få gode råde online inden du optager forbrugslån

Alt for mange optager forbrugslån på et alt for uoplyst grundlag. I stedet for at låne i blinde, kan du med fordel besøge en af de mange rådgivningssider om lån, der findes på nettet, f.eks. www.forbrugslaan.com. Her kan du både få gode råd om, hvad du skal holde øje med, når du vælger låneudbyder online og finde en altid opdateret liste over de låneudbydere, der er billigst på markedet.

Du bør også være opmærksom på, at der er stor forskel på de forskellige former for lån, du kan optage online. Hvilke typer der er tilgængelige og hvilke der passer bedst for dig, afhænger oftest af størrelsen på det beløb, du skal låne.

Her giver sider som f.eks. www.lån-staks.com et bedre overblik over dine muligheder. Klik på det beløb, du har behov for at låne. Så kan du læse mere om dine muligheder og hvilken type lån, du skal vælge.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.