Regler for brug af Airboard

regler om airboardsAirboards er populære som aldrig før. De små, batterivdrevne transportmidler sælger som varmt brød for tiden. Men hvad siger reglerne egentlig? Hvor må du køre på airboards, og hvor må du ikke?

Det føles næsten, som om du svæver, når du står på den lille, batteridrevne gadget ”airboard” og lader dig transportere. Selvom både følelsen og navnet lugter lidt af, at du flyver, er der ikke tale om et bræt, der gør, at du svæver over jorden. Der er derimod tale om et bræt, der er hængslet på midten, og hvor der er to hjul i hver ende af brættet. Det tohjulede bræt kan køre helt op til 20 km/t, og det har en rækkevidde på helt op til 30 km.

Du kan altså komme langt omkring på det smarte board, og det er fristende at køre i skole, på job eller ned til bageren og hente morgenbrød på dit nye smarte airboard. Men hvad siger reglerne og lovgivningen egentlig om airboards? Hvor må du bruge dit board, og hvor må du ikke?

Airboards er ikke lovlige på offentlig vej

Da airboards er ret nye på markedet i Danmark, findes der faktisk ikke nogen nedskrevne regler i færdselsloven, der beskriver, hvor du må køre på dit airboard. Men det betyder desværre ikke, at du bare kan køre, hvor du har lyst.

For selvom asfalterede veje og brede fortove ligefrem indbyder til at tage en tur på dit nye airboard, så må du altså ikke. Ifølge Trafik- og Byggestyrelsen, er det nemlig ikke lovligt at bruge din nye, fedeste gadget på offentlige veje.

Selvom du altså ikke lige må tage en tur ud af landevejen på dit airboard, så er der dog masser af steder, du kan bruge boardet. Du kan selvfølgelig bruge dit board på din egen grund, og hvis du har en privat vej, må du også gerne køre her. DU må også bruge dit airboard på skaterbaner, legepladser og lignende.

Håb forude om lempeligere regler

Der er dog håb om, at vi snart får lempeligere regler på området. Trafik og Byggestyrelsen har nemlig igangsat et udredningsarbejde, hvor de vil formulere nogle nye regler på området. Udredningen skal danne baggrund for nogle færdselsregler for den nye transporttype, der er mere nutidige.

Så er du den lykkelige ejer at et airboard, er der altså et håb om, at du en gang i fremtiden kan drøne ned af cykelstien på dit smarte board.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.