Sådan får du mere musik i dit liv

Intet menneske, ved deres fulde fem, kan påstå, at musik ikke betyder noget i deres liv. Faktisk så er det svært at overvurdere betydningen af musik. Der er musik til alle de store og vigtige begivenheder i vores liv. Der spilles musik til vores dåb, bryllup og begravelse. Der spilles musik om sommeren og til jul. Vi hører musik, når vi er glade, og når vi er kede af det, når vi er forelskede, og når vores hjerter er blevet knuste. Vi hører musik, når vi skal slappe af, og vi hører musik, når vi skal slå os løs. Mennesket er i bund og grund enormt taknemlige overfor musikken.

Der skal ikke andet end en simpel rytme – en lyd der går 1, 2, 3, 4, – førend vores hjerne synes det lyder godt, og at vi derfor ikke kan lade være med at vippe foden i takt. Og selvom, at der selvfølgeligt er langt fra en simpel 4-takts til en kompliceret symfoni, så er virkningen i og for sig den samme. Musik påvirker hjernen ved, at den udleder endorfiner, altså følelsen af lykke, når den hører noget, som enten følger et mønster (altså en melodi) når den hører noget som den genkender, (eksempelvis din mors stemme eller en sang du kender) eller når den registrerer toner, der kommer i en hensigtsmæssig rækkefølge (måske din yndlingssang) Musik er derfor lig med lykke, og et liv uden musik ville være ulykkeligt. Jeg spurgte engang min morfar, kort inden han døde, om der var noget, som han ønskede, at han kunne gøre om.

Hertil svarede han, at han ville ønske, at han havde haft mere musik i sit liv. Han ville gerne have lært at spille et instrument og få musikken helt ind under huden. Savner du også musik i dit liv – eller formuleret på en anden måde – savner du glæde i dit liv? Så læs med her, hvordan du kan få musikken ind under huden.

Lav din egen musik i et studie

Mange steder i landet finder man musikstudier, hvori man kan betale sig til at få lov til at lave sin egen musik. Det er smaddersjovt, det er lærerigt, og så får man musikken helt ind under huden. Du får instrumenterne i hænderne og introduktion til, hvordan man anvender computerprogrammerne således, at man kan gå hjem med sine egne sange på telefonen eller som cd. Jeg har selv prøvet det, og følelsen af stolthed, når man sætter sin egen sang på i bilen, den er ikke til at beskrive.

Man får lidt lyst til at kalde sig selv for musiker, også selvom man i begyndelsen ikke får det til at lyde bestemt godt. Som ”musiker” får du mulighed for at formidle nogle følelser, som man ellers kan brænde inde med, fordi de kan være svære at få afløb for. Selvfølgeligt er det ikke gratis at lave sin egen musik i et studie, men det kan varmt anbefales, og måden hvorpå man arbejder med musikken kan virkeligt give velvære. Det er derfor en investering for sjælen. Har du ikke overskud i budgettet, så lån penge på Kassekreditten.dk. Det er nemt, hurtigt og sikkert.

Casper Ravn-Sørensen, som er stifteren af Kassekreditten.dk udtaler at; ”Alle burde have mulighed for at få deres drømme opfyldt, så det hjælper Kassekreditten.dk danskerne med.” Tøv ikke med at forfølge dine drømme, hvis du gerne vil være musiker, få det bedre med dig selv, eller hvis du bare gerne vil finde en ny hobby, så kast dig ud i det. Du skal ikke være ked af det, hvis du ikke lyder som Elvis eller Whitney Houston, alle er startet et sted, og ligesom med alt andet, så bliver man kun bedre ved at øve sig. Musik er subjektiv, og hvis du synes noget er godt, så er det godt. Andres mening bliver helt overflødig og ligegyldig, når du er der for musikken, så er musikken der også for dig.

Leave a Comment

Your email address will not be published.