Styrk moralen i en kold tid

Det er en kold tid, som vi lever i. Alle går rundt og fryser. Når man møder på arbejdet om morgenen, så tager det ofte en kop kaffe og mange minutter at få varmen tilbage i fingrene. Og det kan godt gå ud over arbejdsmoralen. Hvis folk på kontoret har tendens til at lave en kollektiv vinterdepression, så er det måske på høje tid at gøre noget ved det. Den ubestridte bedste metode til at fjerne dårligt humør og surmuleri, det er ved at holde en fest. Et brag af en fest. Det vil uden tvivl højne moralen på kontoret, og banke frosten af arbejdsprocessen. Her er et par tips til, hvordan man holder den bedste firmafest.

 

Start ud med en aktivitet

Inden selve festen, så er det en glimrende idé at lave en form for aktivitet. I disse tider, hvor kulden raser, så er alt, hvad der foregår udendørs, desværre udelukket. Heldigvis er der massere af ting, som man kan lave indendørs. Bowling er et glimrende eksempel. Der er både konkurrenceelementet, som altid giver anledning til latter og uskyldig hoveren, og der er mulighed for at drikke alkohol imens. Det løfter altid stemningen, og så giver det varmen, hvis man lige kommer udefra. Derudover så findes der forskellige teambuildings arrangementer, hvor det er muligt at være indenfor. Teambuilding er en glimrende idé, både fordi det er sjovt, men også fordi det styrker sammenholdet på arbejdspladsen. Det vil vise sig meget nyttigt i arbejdsmæssige situationer fremover.

 

 

Gør dig umage med at arrangere festen

Er festen ikke arrangeret ordentligt, så kan det give bagslag. Hvis der mangler det ene og det andet, eller hvis værten/arrangøren ikke har styr på festens forskellige elementer, så kan det ligefrem være en ulempe at holde en fest. Medarbejderne har nemlig mulighed for at gå og mumle om det i krogene på arbejdspladsen i dagen efter. Hvis ikke de føler, at der er gjort noget ud af festen, så føler de sig heller ikke meget værd som medarbejdere. Se det derfor som en investering, når du gør dit ypperste for at arrangere en fed fest. Nogle mennesker vælger ligefrem at blive på en arbejdsplads, fordi der er god behandling af medarbejderne, blandt andet ved, at de bliver inviteret til nogle solide fester. Altså, sørg for, at der er styr på alt det praktiske. Lav en tjekliste, og følg den til punkt og prikke. Der er mange ting, som man ikke lige overvejer er til stede, når man bare er gæst til fest. For eksempel skal man huske at bestille is. Ville det ikke være ironisk at glemme isterningerne, når alt udenfor er dækket af det? Du finder is nemt og billigt på istilfest.dk

 

 

Fuld fart på klichéerne

Firmafester må gerne følge et bestemt tema. Det er morsomt, fordi folk, som er vant til at se hinanden i bestemte roller på arbejdspladsen, nu får lov til at bryde disse, og vise nye og mere underholdende sider af dem selv. Så overvej en temafest, og det må meget gerne være de klassiske 70´er 80´er eller 90´er fester. De er godt nok brugte og klichéfyldte, men de fejler aldrig, når det kommer til at sørge for underholdning hele natten lang. Disse temaer har så mange aspekter, at man, selvom de alle sammen er brugt før, sagtens kan bruges igen og igen.

 

 

 

Find på det ekstra element, som tager fusen på folk

En god idé, hvis man skal få gæsterne til at tabe kæben og føle sig ekstra privilegerede, det er at finde på et eller andet kreativt element, som folk ikke forventede. Eksempelvis kan man arrangere et cocktailkursus. Her kommer der professionelle bartendere ud, og viser/lærer gæsterne, hvordan man konstruerer de ypperste cocktails. Sørger du for alle disse led, når du skal fryse dine medarbejdere op fra deres vinterhi, så kan du være sikker på, at de i ugerne efter summer rundt som glade arbejdsbier.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.