20.000 virksomheder har søgt om kompensation på grund af coronakrisen

kompensation på grund af coronakrisen

Kompensation på grund af coronakrisen – 20.000 virksomhedsejere har allerede søgt om kompensation til løn til medarbejdere, som de måske ellers ville være nødt til at fyre. 8. april bliver der åbnet for ansøgninger til kompensation til faste omkostninger. Det er en god ide at være ude i god tid med ansøgningen.

Da regeringen besluttede sig for at lukke Danmark mere og mere ned på grund af coronakrisen, stod det også hurtigt klart, at der var mange virksomheder, der ville blive hårdt ramt af det. Derfor var regeringen hurtig til at lancere en hjælpepakke til de trængte virksomheder i samarbejde med de andre partier i Folketinget.

Mange virksomheder er allerede begyndt at søge om pengene, og 3. april 2020 havde hele 20.000 virksomheder allerede søgt om kompensation på grund af coronakrisen. Men hos Erhvervsministeriet regner de med at modtage langt flere ansøgere fra virksomhedsejere, der gerne vil have del i pengene til lønninger, så de kan undgå fyringer.

Tidligere på ugen blev maxbeløbet for, hvor meget en virksomhed kan få i kompensation til løn til en medarbejder hævet til 30.000 kroner.

kompensation på grund af coronakrisen

Minister har blandede følelser for de mange ansøgninger

Erhvervsminister Simon Kollerup er ikke udelt begejstret for de mange ansøgningerne. Han er ked af, at det store antal af ansøgninger jo er et udtryk for, hvor svær en situation vi står i lige nu.

Han siger dog også ifølge en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet, at det er positivt, at der er så mange, der har søgt, da det jo er et udtryk for, at folk har taget ordningen til sig. Han håber derfor, at det betyder, at der er færre virksomheder, der er nødt til at fyre. Særligt set i lyset af, at maxbeløbet til kompensation er blevet hævet.

Ministeren fremhæver, at hver fyret jo ikke bare repræsenterer en person, men ofte repræsenterer en hel familie, der kan få svært ved at klare sig. Ifølge tal fra Beskæftigelsesministeriet er det særligt de kortuddannede, der er blevet fyret i forbindelse med coronakrisen. De udgør nemlig 72 % af dem, der har meldt sig ledige siden 9. marts.

Tal med din revisor, hvis du ikke har ansøgt

De 20.000 ansøgninger, som Erhvervsministeriet indtil videre har modtaget, handler alle om kompensation i forhold til løn til medarbejdere, som virksomhederne ellers ville være nødt til at fyre. 8. april 2020 åbner Erhvervsministeriet op for ansøgninger til kompensation af faste udgifter.

Hvis du vil søge om kompensation 8. april og endnu ikke har fået gjort din ansøgning klar, opfordrer Erhvervsministeriet til, at du taler med din revisor for at være sikker på, at du får de korrekte tal med. Ved at have din ansøgning klar til at sende ind 8. april kan du hurtigere modtage kompensation, hvis du er berettiget til den.

Ansøgningsordningerne giver altså lidt mere arbejde til virksomhedsejerne for at få samlet de rette data, men vil forhåbentlig i sidste ende gøre, at de modtager den kompensation, som de har brug for.

Læs også: Videoovervågning regler – Det skal du vide!

Kompensation på grund af coronakrisen – 20.000 virksomhedsejere har allerede søgt om kompensation til løn til medarbejdere, som de måske ellers ville være nødt til at fyre. 8. april bliver der åbnet for ansøgninger til kompensation til faste omkostninger. Det er en god ide at være ude i god tid med ansøgningen. Da regeringen besluttede…