Advokatfirma i Århus: Kort guide i familieret

Advokatfirmaet Ret&Råd Århus C, som er en del af advokatfirmaet Grønbæk & Huuse, er en familieadvokat, som har specialiseret sig i familieret.

Når det kommer til områder som børnesager, skilsmisser, ægtepagter, testamenter og dødsboer, er advokatfirmaet eksperter og vil kunne varetage dine interesser, hvis du skulle ende i en situation, hvor der er behov for det.

I denne lille guide giver advokatfirmaet dig vigtig information om, hvornår man typisk kan få brug for hjælp til at få varetaget sine interesser inden for disse områder, samt hvorfor det kan være yderst vigtigt at få denne hjælp.

I guiden vil hvert af de 5 områder blive beskrevet et ad gangen, så det bliver nemt at adskille dem fra hinanden og blive lidt klogere på dem enkeltvis.

Børnesager

Som advokat i Århus med speciale inden for familieret kan Ret&Råds dygtige familieadvokater  give kyndig rådgivning og varetage dine interesser, når det kommer til børnesager.

Først og fremmest kan det være oplagt lige at få på plads, hvad børnesager dækker over. Der er tale om spørgsmål, der ofte melder sig, når man bliver skilt. Det kan fx være: Hvad er reglerne omkring forældremyndighed? Hvordan sikrer man, at barnet er lige meget sammen med begge forældre? Hvor skal børnene egentlig have bopæl? Hvem skal betale mest i børnebidrag?

Som familieadvokat i Århus med stor indsigt i området børnesager vil Ret&Råd kunne give dig/jer den rigtige rådgivning ved børnesager.

Skilsmisser

Vi ønsker alle at undgå at ende i en situation, hvor vi skal skilles. Men faktum er, at flere og flere af os bliver det. I dag bliver hele 50 % af gifte par skilt, så det er ganske relevant at vide, hvad man skal stille op, hvis man selv skulle ende i den situation – uagtet at det ikke er rart at tænke på.

Ved skilsmisser er det almindeligt, at man pludselig står med en masse spørgsmål, der skal findes en løsning på. Disse spørgsmål kan fx lyde: Hvad er forskellen på skilsmisse og separation? Hvilke vilkår har man hver især? Hvordan fungerer det med bodelingen? Hvad med børnene? Som skilsmisseadvokat kan Ret&Råd Århus rådgive og bistå dig/jer med at få styr på det hele.

Ægtepagter

Ved du, hvad en ægtepagt er? Ellers kan det være en god ide at finde ud af det.

Ved indgåelsen af et ægteskab er det klogt at oprette en ægtepagt. Det giver nemlig mulighed for selv at bestemme, præcist hvem der skal have hvad, ligesom I på forhånd kan fastsætte et bestemt beløb. Der er tale om et beløb, der skal eller ikke skal deles, i tilfælde af at I en dag går fra hinanden.

Det siger sig selv: En ægtepagt er ikke just en ting, man ser frem til at skulle tage stilling til. Når man bliver gift, er man lykkelige og kan ikke forestille sig, at dette kan ændre sig. Det bør det bestemt heller ikke gøre, men risikoen for en senere skilsmisse taler statistikkerne desværre for. Det er altså her, en ægtepagt kan forhindre en masse problemer i forbindelse med en evt. senere skilsmisse eller dødsbobehandling.

Som advokatfirma i Århus med stor ekspertise inden for ægtepagter kan Ret&Råd være rette sted at henvende sig til.

Testamenter

Akkurat ligesom en ægtepagt er et testamente ikke noget, man har lyst til at oprette. For hvem gider at tænke på, at man en dag skal væk herfra. Tanken er skræmmende, og et testamente er en ubehagelig påmindelse om, at man ikke lever for evigt. Med andre ord: At skrive testamente er et nødvendigt onde – noget man ikke har lyst til, men noget, som man bør gøre. Ved at oprette testamente skåner du din familie for at tage stilling til fordelingen af din arv, hvilket mindsker risikoen for konflikter.

Her er Ret&Råd en familieadvokat, der er ekspert, når det kommer til sager om arveret og testamenter. Advokatfirmaet i Århus kender reglerne og kan dermed give dig det nødvendige overblik, hvilket igen giver dig det bedst tænkelige grundlag at beslutte dig på.

Dødsboer

Er du pårørende til en, der er afgået ved døden, skal du som arving tage stilling til en lang række praktiske ting. Det indbefatter fx, hvordan boet efter afdøde skal behandles. Her har du mulighed for at vælge mellem flere dødsbobehandlingsmetoder. Som dødsboadvokater kan Ret&Råd rådgive dig omkring, hvilken metode der skal vælges.

Kontakt

Advokatfirmaet Ret&Råd Århus er beliggende midt i Århus – på Østergade 27, 2 tv, 8000 Århus C. Firmaet kan træffes på telefon 89 15 25 00 eller mail aarhusc@ret-raad.dk

Læs mere på deres hjemmeside.

Advokatfirmaet Ret&Råd Århus C, som er en del af advokatfirmaet Grønbæk & Huuse, er en familieadvokat, som har specialiseret sig i familieret. Når det kommer til områder som børnesager, skilsmisser, ægtepagter, testamenter og dødsboer, er advokatfirmaet eksperter og vil kunne varetage dine interesser, hvis du skulle ende i en situation, hvor der er behov for…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *