Alt du bør vide om alkoholbehandling

alkoholbehandling

Der er mange former for alkoholisme og alkoholmisbrug, og det kan ofte være svært at vurdere, om man har et reelt problem. Ikke desto mindre kan et alkoholmisbrug være ganske skadeligt for arbejdslivet og hverdagen. Du bør derfor læse med her, hvis du vil vide meget mere om alkoholbehandling.  

Hvad skal du være opmærksom på?  

Der er en række tegn og symptomer på alkoholmisbrug, som kan være gode at være opmærksom på, hvad end det gælder dig selv eller en, som du har tæt på dig. Du behøver dog ikke kunne nikke genkendende til alle tegnene for, at dit indtag af alkohol kan klassificeres som et misbrug. Alkoholbehandling egner sig til alle, ligegyldigt hvor stort eller lille problemet nu måtte være. På den anden side har du ikke nødvendigvis et problem, blot fordi du kan genkende et par af symptomerne. Derimod er tegnene og symptomerne blot indikationer på, hvordan alkoholproblemer kan opstå. Det er vigtigt at nævne, at tegnene er meget individuelle, og de følgende symptomer er blot nogle af de hyppigst forekommende. 

Indtagelse af alkohol i det skjulte og lyve derom  

Rigtig mange mennesker nyder at få en øl eller et glas vin alene, og det er der som sådan heller ikke noget galt i. En enkelt fyraftensøl kan være det, der giver energi til at få dagen overstået. Problemet opstår, hvis du begynder at indtage større mængder alkohol, og kun gør det, mens andre ikke kan opdage det. Hvis du endvidere begynder at lyve om, hvorvidt du har indtaget alkohol eller ej, er det et ret tydeligt tegn på, at du måske inderst inde godt ved, at der er noget helt galt. I dette tilfælde bør du undersøge mulighederne for alkoholbehandling, hvis du ikke selv er i stand til at kontrollere indtaget af alkohol. 

Bruge alkohol som belønning eller trøst 

Som sagt kan en fyraftensøl ofte bruges som en præmie, når dagen går på hæld. Du skal dog passe på, at du ikke bliver for vant til at finde ’gode’ undskyldninger for at indtage alkohol. Det samme gælder, hvis alkohol bliver brugt som en form for trøst. Her kan der også hurtigt opfindes grunde til, at man har brug for trøst. 

Hvordan foregår alkoholbehandling?  

Hvis du bliver opmærksom på, at du selv eller en af dine kære har et problem med indtagelse af alkohol, kan du eller vedkommende heldigvis få rigtig god hjælp og støtte gennem alkoholbehandling. Alkoholbehandling kan som oftest foregå helt anonymt, eller du kan i hvert fald helt selv bestemme, hvem du ønsker, der skal kende til din alkoholbehandling. Når man påbegynder alkoholbehandling, vil abstinenserne hurtigt gøre sit indtog. Det kan være utrolig svært at håndtere på egen hånd, og derfor har man brug for støtte og professionel rådgivning. De fleste steder, der yder alkoholbehandling, har tidligere alkoholikere tilknyttet. Det vil sige, at du kommer til at få hjælp fra mennesker, der selv har haft netop dit problem inde på livet. Ikke alle situationer er ens, men det kan give meget motivation og inspiration at høre om andres historier.

Der er mange former for alkoholisme og alkoholmisbrug, og det kan ofte være svært at vurdere, om man har et reelt problem. Ikke desto mindre kan et alkoholmisbrug være ganske skadeligt for arbejdslivet og hverdagen. Du bør derfor læse med her, hvis du vil vide meget mere om alkoholbehandling.   Hvad skal du være opmærksom på?  …