Bliv klogere på fremtidig ledelse

fremtidig ledelse

Gennem tiden har det været forskelligt, hvilken type leder der har været idealtypen. Det kommer naturligvis altid an på flere forskellige elementer, hvoraf tidens ånd er én af dem. Det er nok de færreste danskere, der i dag vil arbejde for en gammeldags leder, der har en meget hierarkisk tilgang, hvor medarbejderne ikke bliver hørt.

Lederrollen er nemlig under konstant udvikling. Hvis du derfor gerne vil vide mere om, hvordan du kan (for)blive en attraktiv leder, bør du helt klart dykke mere ned i fremtidig ledelse.

En leders mange opgaver

I dag er en leders opgave ikke længere blot at uddele opgaver. De dage er overstået. I stedet har du som leder en række ansvarsområder, der kan være sværere at navigere i.

Blandt andet har du et medansvar for dine medarbejderes arbejdsglæde. Det er efterhånden bevist flere gange, at glade medarbejdere er essentielle for virksomheden. Hvis dine medarbejdere ikke føler sig værdsat og set på arbejdspladsen, vil de med tiden finde et andet sted at arbejde.

Ligesådan har du også ansvaret for at tage beslutninger og skabe handling – og mange andre ting. Derfor er det vigtigt, at du som leder altid kan navigere i dine mange ansvarsområder. Også når det kræver, at du finder en balance mellem flere af områderne.

Bliv klogere på dine svagheder og styrker som leder

Når det kommer til ledelse, er det vigtigt, at du altid er skarp på dine styrker og svagheder. Du ved helt sikkert, hvilke af dine medarbejdere, der har de bedste forudsætninger for at klare forskellige opgaver. Ligesådan bør du også altid vide, hvilke opgaver du selv er bedst til.

Det er vigtigt, at du altid er den bedste version af dig selv om leder. Fremtidig ledelse handler nemlig om, hvordan du som leder kan få dine medarbejdere til at performe bedst muligt. Det kan eksempelvis være gennem feedback, at sprede mere glæde eller nedbringe niveauet af konflikter. Derfor bør du altid arbejde på dine svagheder, så du kan være den bedste leder for dine medarbejdere.

Modstridende hensyn

Én ting der er særlig svær ved både nutidig og fremtidig ledelse, er de modstridende hensyn, som du skal tage. Oftest er der flere ansvarsområder, der kan være svære at forene. Her er det vigtigt, at du som leder formår at håndtere situationer bedst muligt, så organisationskulturen og virksomhedens målsætninger bliver overholdt.

Hvis du mangler sparring til, hvordan du løfter denne opgave bedst muligt, kan du med fordel kontakte Lise Bartell. Hun har mange års erfaring med netop at udvikle og hjælpe ledere inden for mange forskellige brancher.

Få en større gennemslagskraft

Som leder er det også vigtigt, at du har en stor gennemslagskraft. Du skal kunne motivere dine medarbejdere, og komme igennem med dine budskaber, på en meningsfuld måde.

For nogle mennesker kommer denne evne næsten helt naturligt til dem, hvorimod andre i stedet har brug for mere øvelse. Også dette kan Lise Bartell hjælpe dig med. Lise står nemlig altid klar til at sætte ind på de områder, hvor du kan udvikle dig.

Gennem tiden har det været forskelligt, hvilken type leder der har været idealtypen. Det kommer naturligvis altid an på flere forskellige elementer, hvoraf tidens ånd er én af dem. Det er nok de færreste danskere, der i dag vil arbejde for en gammeldags leder, der har en meget hierarkisk tilgang, hvor medarbejderne ikke bliver hørt.…