Derfor bør du overveje at 3D-printe

3d produktion

Vi er mange, som går rundt med en god ide eller lignende i maven, men ikke ved hvordan vi skal føre den ud i livet. Det kan være, at man har en ide til et produkt, men ikke ved hvordan man skal fremstille en prototype, for at se om ideen er lige så god i virkeligheden, som den er på papiret. En af de nemmeste måder at skabe prototyper på i dag er ved hjælp af 3D produktion og 3D printning. Det er dog langt fra alle som ligger inde med en 3D printer, og de ter heller ikke sikkerts t man ved hvordan man skal bruge den hvis man anskaffer sig en. Derfor kan du hos forskellige firmaer få skræddersyet 3D produktion, så du på den måde kan få hjælp til at føre din ide ud i livet.

Sådan får du en fysisk model af din ide 

Det kræver sådan set ikke andet endda t du har en ide i hovedet for at komme igang med at lave en prototype af din model. Herefter beskriver du din ide til firmaet du har valgt til at udføre din 3D produktion og teamet vil herefter, ud fra din beskrivelse begynde at tegne en model. Herfra vil du samarbejde med et team, som sørger for at tegningerne og modellerne er 100 % perfekte inden i printer prototypen. 

Hvad så derfra? 

Når dette er gjort står du inden længe med en fysisk model af din ide i hænderne, go kan herfra se om det er noget du vil gå videre med. Det kan også være, at du opdager ting, som skal forbedres og giver dig i kast med at lave en ny 3D produktion, inden du går videre med ideen. I sidde ende er det kun fantasien der sætter grænser for hvad der er muligt når det kommer til 3D produktion og 3d printning. 

Hvad koster det at få lavet en 3D produktion? 

Priserne på denne type produktioner kan være svære at sige noget generelt om. Det kommer nemlig ofte an på projektets omfang, størrelse og hvor mange timer der bliver brugt på det, før man kan give en pris. Man kan dog altid kontakte et firma, pitche sin ide og høre om firmaets har lyst til at komme med et umiddelbart tilbud ud fra det du siger. På den måde kan du få skabt en generel ide om hvor din ide ligger henne prismæssigt. 

Priserne på 3D printere falder lige nu markant, og man kan få nogle kompetente maskiner til helt ned mod 2500 kroner. Dog kræver det en del lærling, før man mestre at betjen disse maskiner, hvilket er vigtigt man har in mente, inde man bestiller en 3D printer. Når du hyrer nogen til at lave din 3D produktion betaler du også for deres erfaringer og knowhow, hvilket generelt giver dig et bedre og mere kompetent udbytte, end hvis du gav dig i kast med at lave en model selv derhjemme. 

Vi er mange, som går rundt med en god ide eller lignende i maven, men ikke ved hvordan vi skal føre den ud i livet. Det kan være, at man har en ide til et produkt, men ikke ved hvordan man skal fremstille en prototype, for at se om ideen er lige så god i…