I 2020 er der kommet nye regler for kviklånsmarkedet i Danmark. Den nye lovgivning skal være med til at sikre, at færre mennesker bliver lokket til at tage nogle meget dyre hurtig lån.
Det er dog ikke alle, der ved, hvad de nye regler går ud på. Heldigvis kan du blive meget klogere her, hvor du bliver præsenteret for de vigtigste punkter i den nye lovgivning.
Den nye lovgivning kan inddeles i tre punkter. Disse kan du læse mere om herunder. Du kan også læse mere her.

#1 ÅOP-loft

Den første punkt i lovgivningen, som er vedtaget af Folketinget, går ud på, at der bliver indført et ÅOP-loft. ÅOP står for ”årlige omkostninger i procent” og er en angivelse for, hvor meget et lån koster hvert år. Tidligere har det ikke været ualmindeligt at se lån, der har en ÅOP på langt over 100% – nogle gange helt op til 800%. Men det er slut nu.
Ifølge de nye regler på området, må forbrugslån nemlig maksimum have en ÅOP på 35%. Det vil sige, at hvis du låner 10.000 kroner, så må det maksimalt koste dig 3.500 pr. år (OBS ÅOP følger lånets størrelse). 

#2 Markedsføringsloft

Det andet punkt i den nye lovgivning omhandler markedsføring af hurtig lån. Tidligere har vi været vant til at se hundredvis af forskellige reklamer for kviklån på fjernsynet og på nettet. Nogle af disse har en meget lille skrift i bunden, hvor det bliver tydeligt, at det er nogle meget dyre lån, der bliver reklameret for. Men dette får også en ende nu.
Jævnfør det nye markedsføringsloft må der nemlig kun reklameres for lån, der har en ÅOP under 25%. Det vil sige, at alle ”dyre” lån, der har en ÅOP på mellem 25 og 35% kun må fremgå på låneudbyderen hjemmeside, men udbyderen må aldrig markedsføre disse lån.

#3 Omkostningsloft

Det tredje og sidste punkt i den nye lovgivning omhandler de samlede omkostninger, som et hurtig lån har. Tidligere har låneudbydere tjent mange penge på personer, som ikke har kunne betale sine lån af til tiden. Derved har de kunne inddrive indtjening i form af rykkergebyrer mm. Som har været langt større end de penge, som de oprindeligt set ville have tjent på renter.
Jævnfør den nye lovgivning må man nu kun betale det dobbelte tilbage. Det vil sige, at hvis du har lånt 10.000 kroner, så må du maksimalt have betalt 20.000 kroner til udbyderen, når du er færdig med at afbetale dit lån.

Sådan kan de nye regler for hurtig lån hjælpe dig

De nye regler for hurtig lån skal hjælpe alle de mennesker, som tidligere er blevet fristet til at tage et kviklån på nettet uden at læse om de mange dårlig vilkår for dette lån.
Ingen ville nogensinde tage et hurtig lån med en ÅOP på 800%, hvis de var bevidste om dette, eller hvad dette betyder. Derfor kan den nye lovgivning hjælpe alle de danskere, der har tildens til at handle, før de tænker.