Flipperledere og alternative ledermetoder bliver mere og mere konforme i arbejdslivet

business mentor

Lederen anno 2021 er ikke længere en sur og veltrænet mand, som strengt dikterer, hvordan slagets gang er på jobbet. De gamle officersledere er yt. 

I dag har lederen og arbejdslivet ændret sig så betydeligt, at det ikke længere starter og slutter ved virksomhedsejerens hoved. I dag har velfærden på arbejdsmarkedet taget over. 

Vi har plads til at trække vejret, plads til en ordentlig tone – eller en god fagforening, der hjælper os. Tænk, hvor skrækkeligt arbejdslivet var for 100 år siden. 

Velfærden på arbejdspladsen stiger – næsten overalt

For bare 20 år siden var der øl i kantinen på arbejdspladsen. For kun 15 år siden var kontorer fylde af cigaretrøg. Heldigvis bevæger udviklingen sig hurtigt her. 

I dag er det største problem på arbejdsmarkedet, at stadig flere danskere går ned med stress, og at arbejdsmarkedet ikke aner, hvordan det skal håndtere det. 

Samtidig bliver vi klar over den diskrimination, som sker på arbejdsmarkedet, og hvordan vi skal håndtere den. Her er ikke brug for en spirituel mentor, men blot en ordentlig behandling af vores medmennesker. 

Spiritualiteten kommer ind sideløbende med alt dette. Helt tilbage i 60’erne og endda før det, så arbejdsmarkedet nye og udfordrende ledere og ledelsestyper. Den strenge og sure leder begyndte at sætte sig mere ind i, hvad arbejderne faktisk havde af behov for kunne udføre det bedste og mest effektive arbejde. 

Det lyder meget sødt, rart og måske lidt venstreorienteret. Men fra et markedsperspektiv giver sunde, glade og effektive arbejder ekstrem meget mening. Man undgår betalinger til stressramte arbejdere og undgår mærkelige sygedage, irriterede ansatte og man undgår, at ingen gider blive en ekstra dag på jobbet. 

Alternative ledelsesstrategier – prøv en spirituel mentor

Det skøre og alternative i 60’erne og frem, hvor man begyndte at spørge efter, hvad de ansatte kunne tænke sig, er så normalt i dag, at det modsatte er tæt på utænkeligt. Flipperlederen der i 60’erne efterspurgte et mere holistisk arbejdsliv og måske endda vejrtrækningsøvelser med de ansatte, er slet ikke særlig flipper i dag. 

Men disse på den tid visionære leder så behovet for en spirituel mentor. En spirituel mentor i en verden, hvor gud er død og spiritualitet kun er noget der eksisterer i bøger og film, trænger mennesket til at kunne mærke og forstå sig selv – særligt på arbejdet. 

Det er ikke noget skørt, der flyver rundt oppe under skyerne. Det er et eksistentielt behov for kunne mærke sig selv, andre mennesker og måske endda noget større end os selv. Alt dette vil en spirituel mentor hjælpe dig i mål med.

Meningsfuldt, stillesiddende arbejde

Man må spørge sig selv som virksomhedsejer – hvor meget mening er der i en meningsløs tilværelse. De eksistentielle kriser ledere selv gennemgår i livet, gennemgår de ansatte os. Alle mennesker spørg til livet og spørg til den gudløse og rimelig meningsløse verden. 

Her kan virksomhedsejeren være med til at bringe glæde og mening i det stillesiddende arbejde, som også er en stor og skør omvæltning i menneskeheden historie. 

Ved at lede mennesker til et meningsfuldt liv og give dem en meningsfuld plads på arbejdet, hvor de er trygge og kan forstå sig selv, er man i dag den bedste leder.

Lederen anno 2021 er ikke længere en sur og veltrænet mand, som strengt dikterer, hvordan slagets gang er på jobbet. De gamle officersledere er yt.  I dag har lederen og arbejdslivet ændret sig så betydeligt, at det ikke længere starter og slutter ved virksomhedsejerens hoved. I dag har velfærden på arbejdsmarkedet taget over.  Vi har…