Guide: Sådan kommer du godt i gang med at investere

investering

Investering er noget, rigtig mange mennesker bruger mange timer på dagligt, ugentligt og månedligt. Men alligevel virker investering for de fleste som noget, der er rigtig svært. Dog behøver det slet ikke være så svært og uoverskueligt, hvis man blot vælger at bruge en lille smule tid og energi på at sætte sig ind i tingene. Der er nemlig mange nemme måder, du kan komme i gang med at investere – for eksempel med investeringsfonde.

Husk tidshorisonten

Det første du gerne lige skal have i tankerne, inden du vælger at investere er tidshorisonten. Mange glemmer nemlig, at der ofte først kommer afkast på ens investeringer efter flere år. Derfor skal du kun vælge at investere, hvis du ved, du kan have pengene ude i lang tid. Så det er ikke nu, du skal investere, hvis du ved, du snart skal bruge pengene til en ny bil eller til et indskud i en lejlighed. Derudover er det vigtigt, du husker, at det ikke er alle investeringer, som overhovedet vil give et afkast. Dog kan du minimere din risiko, hvis du er ny indenfor investeringer med investeringsfonde.

Vælg at investere i investeringsfonde

Når man er ny i det med at investere, kan det være svært at finde rundt i de forskellige virksomheder, man kan investere sine penge i. Her kan du så nemt vælge at investere i investeringsfonde. Når du investerer i investeringsfonde, investerer du i en fond, som så investerer dine penge i nogle forskellige virksomheder indenfor et specifikt emne. For eksempel er der mange investeringsfonde derude med fokus på grøn energi, da der i øjeblikket er stor fokus på netop dette. Læs mere her og bliv klogere på de forskellige måder, du kan bruge investeringsfonde til at investere med.

Hvor mange penge skal du investere?

Det er meget forskelligt, hvor mange penge du kan vælge at investere. Dog skal du være opmærksom på, at de fleste investeringssider og banker tager et gebyr, hver gang du vælger at handle med aktier – også med investeringsfonde. Derfor kan det meget bedre betale sig, at du vælger, hvor du vil investere, og så give den gas indenfor det specifikke område. Her er det igen perfekt med investeringsfonde, da du har får lidt af det hele i en enkelt investering. Så er der mindre gebyr for dig, og du får med større sandsynlighed et bedre udkast på dine investeringer.

Hvordan tjener man penge på aktier?

Det kan godt være lidt svært at finde ud af, hvorfor det egentlig er, at man kan tjene penge på aktier. Den ene mulighed er, at du køber en aktie (eller igennem en investeringsfond), og så vælger du at sælge aktien til en højere pris. På den måde tjener du differencen. Derudover kan du også tjene penge på aktier ved, at den virksomhed (eller den investeringsfond) du vælger at investere i får et overskud (som så går til dem, der har aktier i virksomheden).

Investering er noget, rigtig mange mennesker bruger mange timer på dagligt, ugentligt og månedligt. Men alligevel virker investering for de fleste som noget, der er rigtig svært. Dog behøver det slet ikke være så svært og uoverskueligt, hvis man blot vælger at bruge en lille smule tid og energi på at sætte sig ind i…