Hundesmiley sikrer hundene en høj kvalitet

hundesmiley

HundesmileyTidligere var det svært at vide, om en hundepension, en hundekennel eller et hundeinternat gav hundene nogle gode forhold. Nu er det blevet nemmere med den nye hundesmileyordning, hvor virksomhederne får en glad eller sur smiley, alt efter hvordan forholdene for dyrene er.

Når du skal have din hund i hundepension, har du sikkert spekuleret over, hvordan du kan vide, om det er en god pension eller ej. Det samme er tilfældet, når du gerne vil købe en hundehvalp fra en kennel eller et internat.

hundesmiley

Heldigvis har du nu fået en ny ordning, der gør det meget nemmere for dig at finde den rigtige hundepension, -kennel eller -internat. Med den nye hundesmileyordning får stederne nemlig en smiley, lige som du kender det fra fødevarebranchen.

En glad smiley betyder, at alt er i orden, mens en sur smiley betyder, at der er nogle forhold, der skal laves om på. På få sekunder kan du dermed danne dig et indtryk af, om det er et sted, hvor der er en ordentlig velfærd for hundene eller ej.

Mange glade hundesmileyer i hele landet

Heldigvis ser det ikke så skidt for hundene i Danmark. Ud af de 203 virksomheder, der netop har modtaget deres første hundesmiley, er det kun 5, der ikke har fået en glad smiley. De øvrige 198 virksomheder har alle styr på forholdene for de hunde, de tager sig af for andre, eller som de opdrætter.

Det glæder miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, at der er styr på tingene i branchen:

”Hundesmileyen gør det nemt for forbrugerne at vælge den kennel eller pension, som giver hundene de forhold, de fortjener. Samtidig er det godt at se, at Fødevarestyrelsens kontrol viser, at der er rigtig mange glade hunde på virksomhederne,” siger han i en pressemeddelelse fra ministeriet.

Også dyrevelfærdsordfører fra Dansk Folkeparti, Karina Due, glæder sig over den nye ordning:

”Jeg er glad for, at der er så mange fine hundekenneler og pensionater, som nu kan bryste sig af, at de gør det godt i hundesmileyordningen fra myndighederne. Det gør det langt lettere for forbrugerne at træffe det rigtige valg, når de anskaffer sig en hund,” siger hun i pressemeddelelsen.

Smileyordning skal dæmme op for vanrøgt af dyr

Hundesmileyordningen kommer efter, at der har været flere sager om groft vanrøgt af hunde. Der har for eksempel for nylig været en sag fra Gjerlev nord for Randers, hvor 61 hunde levede under meget dårlige forhold. De var meget afmagrede og var indsmurt i afføring.

Ordningen gælder kun for deciderede hundevirksomheder. Mange opdrættere er netop ikke registeret som erhverv. Det betyder, at de ikke får en smiley. Det bekymrer kennelejer Gitte Morell.

”Jeg er bange for, vi ikke rammer de rigtige mennesker, det vil sige hundehandlere, hvor hundehvalpene ikke er opfostret korrekt. Og hvis man tager i Dansk Kennelklub er det ganske få, der er erhvervsmæssige opdrættere,” siger hun til TV2 Østjylland.

 

Hundesmiley – Tidligere var det svært at vide, om en hundepension, en hundekennel eller et hundeinternat gav hundene nogle gode forhold. Nu er det blevet nemmere med den nye hundesmileyordning, hvor virksomhederne får en glad eller sur smiley, alt efter hvordan forholdene for dyrene er. Når du skal have din hund i hundepension, har du…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *