Hvis du overvejer at starte egen virksomhed, så kan der være fordele ved at oprette det som et anpartsselskab frem for som en enkeltmandsvirksomhed. Her kan du læse lidt mere om, hvilke krav sådan en stiftelse indebærer, og hvordan du lettest kommer i gang.  

Har du en iværksætter i maven ligesom alle de håbefulde deltagere fra Løvens Hule, så er der flere ting, du kan gøre, når du skal oprette din virksomhed. Der er nemlig stor forskel på, hvordan du opretter din virksomhed.  

Det virker umiddelbart mest almindelig at starte ud i eget navn som enkeltmandsvirksomhed. Men kender du til fordelene, der ligger i en oprettelse af ApS? En ApS er et anpartsselskab, og det betyder, at man deler ejerskabet ud i flere anparter. 

Der er flere krav, der gælder for et anpartsselskab. Blandt de vigtigste er, at der kræves mindst 40.000 i selskabskapital. Derudover er der andre skattemæssige forpligtelser, såsom løbende regnskaber og årsrapporter. Og så skal der udpeges en direktion og bestyrelse oveni, så selskabet kan drives ordentligt ifølge lovgivningen.  

Opret et anpartsselskab let og enkelt. Foto: Unsplash

Fordele ved et anpartsselskab 

Selvom kravene måske lyder voldsomme, så er der visse fordele. Den primære årsag til at oprette sin virksomhed som en ApS er, fordi man så blot hæfter for det indskud, man har tilført virksomheden, hvis en konkurs skulle ske. Konkurser for en enkeltmandsvirksomhed hæftes helt anderledes, og der er en væsentlig forskel.  

Hvis du mangler hjælp til at få fikset et stiftelsesdokument, så kan NEMadvokat hjælpe dig med at komme i gang. For et lavt beløb kan du sikre dig den juridiske hjælp, du har behov for i oprettelsen af et anpartsselskab. Det betyder, at de fikser alt papirarbejdet for dig, hvis du stiller dokumentationen til rådighed. Det gør det noget lettere at være iværksætter i Danmark.