Nye regler for skurvogne sikrer aflåst omklædning

nye regler for skurvogne

Nye regler for skurvogne – Reglerne for indretningen af skurvogne på byggepladser står nu til at blive ændret, så det fremover skal være muligt at låse omklædnings- og badefaciliteterne. Dermed bliver det nemmere for mandlige og kvindelige håndværkere at arbejde sammen, og de bliver langt mere ligestillede.

nye regler for skurvogne

Tidligere var det ikke sikkert, at mandlige og kvindelige håndværkere havde mulighed for at klæde om og bade hver for sig. Der var nemlig ikke nogen krav til, at arbejdsgiverne skulle stille aflåste omklædnings- og badefaciliteter til rådighed. Det betød, at mange kvindelige håndværkere var bange for, at de ville blive valgt fra, fordi deres arbejdsgiver så det som en ekstra omkostning at ansætte dem.

Nye regler på området kræver dog nu, at alle arbejdsgivere stiller bade- og omklædningsfaciliteter til rådighed, der kan låses. Dermed har både mandlige og kvindelige håndværkere mulighed for at klæde om og bade i fred.

Beskæftigelsesminister glæder sig over nye regler for skurvogne

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard glæder sig over, at der med de nye regler nu ikke bliver skelnet mellem, om det er en mand eller en kvinde, der bliver ansat i en stilling.

”Ens køn skal ikke bestemme, hvilket job eller uddannelse man kan få. Det er vigtigt, at mænd og kvinder kan arbejde på lige fod. Derfor skal man selvfølgelig også have mulighed for at låse døren, når man går i bad efter arbejde,” siger han ifølge en pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet.

Regelændringen er kommet i stand efter, at mureren Mette Schak Dahlmann satte fokus på problemstillingen. Siden har 3F og Dansk Byggeri arbejdet sammen om et forslag, der skal løse problemet. Også dette er beskæftigelsesministeren meget tilfreds med.

”Mette Schak satte heldigvis fokus på emnet, som var afgørende for, at vi nu kan se frem til de nye regler, og som forhåbentlig også kan være med til at få flere kvinder til at vælge en faglært uddannelse,” siger han ifølge pressemeddelelsen.

Skal ikke være dyrere at ansætte kvinder

Mureren Mette Schak Dahlmann oplevede i mange år, at arbejdsgivere tøvede lidt, når de skulle ansætte hende. De frygtede nemlig, at det ville betyde ekstra omkostninger for dem til badefaciliteter, hvis de ansatte en kvinde. Derfor er hun meget glad for, at det nu er blevet normen, at alle arbejdsgivere skal tilbyde aflåste skurvogne.

Hun siger også, at hun oplever, at både mandlige og kvindelige kollegaer er glade for, at de nu har mulighed for at klæde om og tage bad hver for sig.

Regelændringen betyder, at mange arbejdsgivere vil skulle købe nye skurvogne. Har de skurvogne, der lever op til de nuværende regler, kan de selvfølgelig stadig bruges.

Læs også: Sådan er reglerne når rejseselskabet går konkurs

Nye regler for skurvogne – Reglerne for indretningen af skurvogne på byggepladser står nu til at blive ændret, så det fremover skal være muligt at låse omklædnings- og badefaciliteterne. Dermed bliver det nemmere for mandlige og kvindelige håndværkere at arbejde sammen, og de bliver langt mere ligestillede. Tidligere var det ikke sikkert, at mandlige og…