Nye videoovervågningskameraer hjælper hackere

Flere og flere private bliver opmærksom på deres sikkerhed i hjemmet. Det burde være en positiv udvikling, men faktisk betyder de nye videoovervågningskameraer, som private får installeret, at tyve og hackere kan få adgang til dit hjem. Mange ønsker at overvåge hjemmet for at øge sikkerheden, men hvis man ikke har 100 % styr på sikkerheden, kan kameraerne have den modsatte effekt. Et eksempel på et indendørskamera, som er blevet meget populært, er Google Nest Cam. Hvis du har et overvågningskamera installeret i hjemmet, er det forholdsvist nemt for hackere at få adgang til kameraet. Læs med her, hvis du vil vide, hvordan du kan beskytte dig mod tyve og hackere – uden at skille dig af med dit indendørsovervågningskamera.

Computerkameraet er det letteste at få adgang til
Flere begynder at dække deres kamera til på computeren, fordi der har været meget opmærksomhed i medierne omkring, at folk kunne opnå adgang til dit webkamera, uden du ville vide det. Hvis du er en af dem, der tænker, at du er ligeglad med, om folk kigger med, fordi du ikke har noget at skjule – så bør du læse videre. Det har nemlig vist sig, at tyve og hackere bruger dit kamera på computeren til at planlægge indbrud eller udse sig genstande, som de vil gå efter ved et eventuelt indbrud. Ved ikke at dække kameraet giver du tyven eller hackeren indsigt i dit liv, dine vaner og din bolig. Det samme gælder for overvågningskameraer, som man har installeret indendørs i boligen. Det er nemlig ikke særlig svært for hackere at opnå adgang til kameraet, så længe de blot har din IP-adresse, som kameraet er sluttet til.

Hvordan opnår tyven adgang?
Tyven kan opnå adgang via din IP-adresse, som han kan skaffe, hvis du klikker på usikre mails, hjemmesidelinks eller andre ting, der kan bringe din sikkerhed i fare. Hvis hackeren ved en lille smule om at skrive koder, kan han hurtigt og meget nemt få adgang til diverse kameraer. Adgang til kameraet er lig med indsigt i en persons liv, der kan fortælle mere eller mindre om vedkommende. Det er let for hackeren at opnå brugernavne og kodeord til mailkonti og lignende, når først man har adgang til kameraet.

Undgå ip-overvågningskameraer eller tag dine forbehold
Det er især de såkaldte ip-overvågningskameraer, som især er lette for hackere at tilgå. Ip-overvågningskameraer er tilsluttet internettet, og det er tyven nemme vej ind. Disse kameraer sælges i byggemarkeder, få supermarkeder samt elektronikbutikker. Thomas Bagger, der er indehaver af Bagger Låse & Alarm A/S (Læs mere om videoovervågning hos Bagger Låse her) opfordrer til, at man øger sikkerheden i hjemmet, hvis man har et ip-overvågningskamera. Man bør f.eks. anskaffe sig en elektronisk lås, som har høj sikkerhed, så det er sværere for tyven at bryde ind. Hvis du vil sikre dig yderligere, kan du også gøre brug af tyverimærkning. Med en tyverimærkning har det vist sig, at tyvene afholdes fra at stjæle dine værdigenstande i første omgang. Og skulle uheldet alligevel være ude, vil din tyverimærkning hjælpe politiet med at levere tyvekosterne tilbage til den rette ejermand. Det er vigtigt, at du som minimum tager dine forbehold, hvis du har et kamera i hjemmet.

Du kan læse hvilke regler der gælder for videoovervågning her.

Flere og flere private bliver opmærksom på deres sikkerhed i hjemmet. Det burde være en positiv udvikling, men faktisk betyder de nye videoovervågningskameraer, som private får installeret, at tyve og hackere kan få adgang til dit hjem. Mange ønsker at overvåge hjemmet for at øge sikkerheden, men hvis man ikke har 100 % styr på…