Er du i tvivl om, hvad du må og ikke må, når det kommer til at spille på sport? Reglerne er selvfølgelig voldsomt detaljerede, og er man i tvivl, skal man altid dobbelttjekke, så man ikke kommer ud i en situation, hvor man har gjort noget ulovligt.

 

Derfor vil denne artikel i højere grad give dig nogle retningslinjer, som kan være gode at følge, hvis du vil være på den sikre side. Så hvis du sidder og læser transferrygter og overvejer at spille på, hvem der bliver købt af hvem, så læs lige denne artikel, og få et overblik.

 

Spil på det, alle kunne vide

Først og fremmest er det vigtigt at vide, hvornår man må bruge sin viden, og hvornår man ikke må. I bund og grund må du undersøge alle de ting, du har lyst til, hvis de er offentligt tilgængelige. Det vil sige, at du gerne må tage ud og se alle de kampe, du har lyst til, og du må læse statistikker natten lang, hvis du bare gerne vil vide alt, hvad der er at vide, før du spiller.

 

Hvad du ikke må, er at modtage informationer fra folk, som ved ting, som ikke kunne være muligt for alle at finde ud af. Det kunne tænkes, at du kender en træner eller holdleder i en klub, som så giver dig information om, hvordan tingene foregår bag de lukkede døre. Her kommer vi ud i en gråzone og faktisk også ud over den, for det er ikke tilladt at bruge viden, som ikke alle kunne have adgang til.

Spil aldrig på noget, du selv er involveret i

Det betyder naturligvis også, at du aldrig må spille på noget, du selv er involveret i, og hvis du er i tvivl, så hold dig fra det. Spiller du selv fodbold i 2. division, skal du ikke spille på kampe i samme række, selvom du måske ikke lige har dine bedste venner på de pågældende hold. Det er bedre at spille på andre rækker – der er nok at tage af.

 

Det samme gælder naturligvis, hvis du overvejer at spille på dine egne kampe eller rækker. Her er vi ude i noget, som er strafbart, og som naturligvis ikke gavner sporten på nogen måde. Grundlæggende handler disse regler om, at der aldrig skal være penge som motivation, og det kan der hurtigt komme, hvis man spiller på sine egne kampe. Det gælder for så vidt også, hvis man spiller på sejr til eget hold, hvilket heller ikke er lovligt.

Brug aldrig viden, du ikke ved, hvor kommer fra

Generelt set skal du aldrig udnytte viden, du ikke kender afsenderen af. Måske fortæller dine venner dig, at de har hørt noget om, at et bestemt hold vil tabe i aften. Det kan lyde lidt suspekt, og det er langt fra sikkert, der er noget om snakken. Undgå derfor at hoppe med på sådan en vogn, og hold dig i stedet til de ting, du selv kan læse dig frem til.