Det er ikke altid, at der er plads til alle dine højt skattede ejendele i din bolig. Specielt hvis du bor i lejlighed, kan det være begrænset, hvor meget plads du har til rådighed. Det kan være hård kost, at skulle sortere ud i sine ejendele. Heldigvis findes der andre løsninger på pladsproblemer end skraldespanden. Du kan nemlig både sikkert og nemt vælge at leje opbevaringsrum til dine ting.

Brug kælderrum eller lej opbevaringsrum

Hvis du har adgang til et loftrum eller kælderrum i din bolig, kan det godt være fristende at bruge dette rum til opbevaring af de ejendele, du ikke lige har plads til. Det kan godt være, at det virker til at være en billigere løsning ved første øjekast, men holder det regnestykke nu også? Hvis det er til opbevaring af julepynt eller gamle minder fra din barndom, kan kælderrummet godt være en god løsning.

Specielt ved særligt indbo

Er der derimod tale om opbevaring af indbo i en højere prisklasse, skal du dog overveje, om det er den bedste løsning. For du bør være opmærksom på, at din forsikring ikke nødvendigvis dækker særligt indbo, der er sat til opbevaring. Vel at mærke hvis disse opbevaringsrum befinder sig på samme matrikel som din helårsbolig. Det vil med andre ord sige, at opbevaring af særligt indbo i loftrum, kælderrum, udhuse eller lignende rum ikke nødvendigvis er dækket i tilfælde af tyveri.

Derudover kommer hele problematikken med, om det eventuelle kælderrum overhovedet er tørt. For det kan godt være, at du er så heldig at din forsikring dækker vandskader på dine ting, hvis kælderen bliver oversvømmet, men hvis det sker gentagne gange, smækker de fleste forsikringsselskaber kassen i. For forsikringsselskaberne kan nemlig kræve, at du skal opbevare dine ting forsvarligt. Så det kan godt være, at du på den korte bane sparer lidt penge ved ikke at skulle ud og leje et opbevaringsrum, men det kan vise sig at blive meget dyrt på den lange bane.

Hvordan er jeg forsikret?

Der findes både private og professionelle, der gerne vil udleje opbevaringsrum. Derfor kan du være stillet meget forskelligt, når du lejer et opbevaringsrum til dine ting. I nogle lejeaftaler får du en forsikring med i lejen, så du ikke skal tænke på mere. Men det kan du ikke gå ud fra som en selvfølge. Så sørg for at læse lejekontrakten igennem. Hvis du ikke automatisk er dækket, bør du læse betingelserne hos dit eget forsikringsselskab. Hvis du ønsker professionelle udlejer af opbevaringsrum kan du med fordel tjekke Pelican selfstorage løsninger.

Nogle forsikringsselskaber kræver, at udlejeren er medlem af Dansk Møbel Transport eller står registreret som opbevarings- og pakkevirksomhed i Det Centrale Virksomhedsregister. Dit forsikringsselskab kan også har betingelser for, hvor længe du kan have opbevaret dine ting uden for hjemmet, hvis de fortsat skal være dækket.