- Eksperter i Loven
- Få et godt indblik i Jura
- Fantastisk samling af indlæg
Har du netop bestilt en rejse til udlandet? Glæder du dig, men frygter du også lidt for, hvordan det skal gå, hvis dit rejsebureau går konkurs? Overvejer du allerede nu, hvad du skal gøre, hvis det sker? Det skal du ikke være alt for nervøs for – der er selvfølgelig hjælp at hente.
Herunder får du mulighed for at få svar på nogle af alle dine spørgsmål. Du kan blandt andet læse om Rejsegarantifonden, og om hvordan du kan gardere dig bedst muligt, inden du skal ud at rejse.
Hvad gør jeg, hvis mit rejsebureau går konkurs? Hvem ringer jeg til? Det er meget enkelt – du ringer til Rejsegarantifonden.
Rejsegarantifonden er en hjælp, der er lavet til dig, hvis uheldet skulle være ude, og du står i en situation, hvor du er bange for, at du har mistet en masse penge i forbindelse med din rejse og et selskab, der er gået konkurs.
Hvis de skal hjælpe dig rent økonomisk, kræver det dog, at rejsebureauet, der er gået konkurs, er medlem af Rejsegarantifonden. Så overvej på forhånd at kigge efter, om dette er tilfældet, når du køber din rejse. Hvis det er tilfældet, og uheldet er ude, kan du anmelde det, og så vil din sag blive behandlet så hurtigt som muligt. Og hvis uheldet skulle ramme endnu hårdere, og det skulle ske, imens du er ude at rejse, vil du blive hentet hjem eller flyttet til et andet hotel.
Husk dog at Rejsegarantifonden ikke dækker i andre tilfælde end konkurs, og at du ikke kan være helt sikker på, at de dækker din rejse, hvis du har købt den på et gavekort. Det kommer an på, om du kan dokumentere, at der er betalt for gavekortet, og at du kan bevise, at gavekortet dækker en pakkerejse.
Hvis du ender med at stå i en situation, hvor rejsebureauet, som du har bestilt din rejse ved, går konkurs, er det uheldigt, men ikke uoverkommeligt. Alligevel er det en fantastisk idé at gardere sig så godt som muligt på forhånd, så du er godt klædt på, hvis uheldet skulle være ude, og det skulle ske for dig.
Sørg først og fremmest for at anskaffe dig en forsikring. Det kan både gøres gennem dit forsikringsselskab, men også når du booker din rejse. Husk også at Rejsegarantifonden ikke dækker køb af forsikringer og lignende. Hvis du rejser meget, er det altid en god idé at have en god rejseforsikring, da der hurtigt kan opstå problemer i forbindelse med flyrejser.
Sørg også for at sætte dig godt ind i, hvordan situationen ser ud for rejseselskaber verden over, så du hurtigt kan danne dig et overblik over, hvilke selskaber, der er mest pålidelige at købe ved for øjeblikket.
Følg din mavefornemmelse, når det gælder rejser, og hvis du føler, at der er noget utrygt ved situationen, så lad være med at købe rejsen, eller ring til Rejsegarantifonden på forhånd for at høre, hvordan det står til hos det rejsebureau, du overvejer at købe din rejse hos.
Har du netop bestilt en rejse til udlandet? Glæder du dig, men frygter du også lidt for, hvordan det skal gå, hvis dit rejsebureau går konkurs? Overvejer du allerede nu, hvad du skal gøre, hvis det sker? Det skal du ikke være alt for nervøs for – der er selvfølgelig hjælp at hente. Herunder får…
Hvad hvis man har gavekort, som ikke er brugt endnu ?