Sådan indstiller du borde og kontorstole – Tema: Arbejdsmiljø del 3

Det har stor betydning for dit helbred, at du indstiller dit bord og din stol på kontoret, så de passer perfekt til dig.

Det er vigtigt, at du gør dig umage med at indstille dit bord og din stol, så de passer til dig. Det kan være med til at forhindre, at du får skader på grund af, at du sidder forkert.

Loven er meget klar i forhold til, at din arbejdsgiver skal tilbyde dig de bedste forhold, når du arbejder. Det er for eksempel, at din stol skal være stabil, og at stolesædet og stoleryggen kan indstilles, så de passer til dig.

Derudover er det også vigtigt, at du tænker over, at stolens betræk har en ru overflade, så du ikke glider på det. Det kan derfor være en fordel, at du vælger en stol med uld- eller bomuldsuldsbetræk.

Sådan indstiller du din kontorstol rigtigt

Det er ikke nok, at du har en god kontorstol; du skal også indstille den på den helt rigtige måde, så den passer til dig. Når du indstiller stolen, skal du starte med at sætte dig helt tilbage på stolesædet og så indstille det, så der kan være en knytnæve mellem sædet og dine knæ.

Derefter skal du indstille ryglænet, så det støtter dig i lænden. Hvis du ikke gør det, kan du komme til at hænge i ryggen og med tiden få ondt i den. Når du har gjort det, skal du indstille stolen i højden, så du kan have begge fødder plantet på gulvet. Det er en god ide, at du stiller sædet på skrå. Det kan være mere behageligt for dig.

Et godt sted at købe gode kontorstole, der er nemme at indstille, er på istol.dk. Det er en webshop med et stort udvalg af kontorstole med endog meget avancerede indstillings- og tilpasningsmuligheder.

Sådan indstiller du dit bord rigtigt

Udover at du skal indstille din kontorstol rigtigt, skal du selvfølgelig også indstille dit bord rigtigt. Det skal du altid gøre, efter du har indstillet din stol.

Du indstiller bordet ved at sætte dig på stolen og lade armene hænge ned langs siden, derefter bøjer du albuerne i en vinkel på 90 grader. Når du gør det, skal dine albuer kunne hvile naturligt på bordet. Hvis du ikke kan det, skal du enten hæve eller sænke det.

Når du har indstillet dit bord i højden, skal du sørge for, at der er plads til, at du kan støtte dine underarme og hænder på bordet.

Undgå at bøje hovedet og brug musen så lidt som muligt

Noget af det, der kan være med til at give skader, er, at du bøjer hovedet, når du sidder og skriver. Det er en god ide, at du husker på, at du skal holde ryggen rank og ikke bøje hovedet frem. Det kan give skader i nakken. Du sikrer blandt andet, at du ikke kommer til at bøje i nakken ved, at din computer står i den rigtige højde i forhold til dine øjne.

Derudover er det også vigtigt, at du bruger musen så lidt som muligt. Når du gør, bør du tage den ind foran kroppen, så du ikke kommer til at lave mærkelige vrid i armen. Hvis du kan, er det en god ide, at du bruger både højre og venstre hånd til at styre musen med.

TEMA: Arbejdsmiljø

Del 1: Arbejdsstillinger og den rigtige kontorstol
Del 2: Undgå smerter ved varierende arbejdsstillinger
Del 3: Sådan indstiller du borde og kontorstole
Del 4: Gør det til en del af hverdagen at lave øvelser på kontoret

 

Det har stor betydning for dit helbred, at du indstiller dit bord og din stol på kontoret, så de passer perfekt til dig. Det er vigtigt, at du gør dig umage med at indstille dit bord og din stol, så de passer til dig. Det kan være med til at forhindre, at du får skader…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *