Strengere straffe for vanvidskørsel

strengere straffe for vanvidskørsel

Strengere straffe for vanvidskørsel – Der er netop vedtaget strengere straffe for vanvidsbilisme, hvor en person kører meget hurtigt eller kører med en meget høj promille. De tre ministre på området glæder sig meget over de nye regler, som, de håber, kan dæmme op for problemet.

De seneste år har der været flere grimme sager, hvor vanvidsbilister har sat andres liv og helbred i fare. Desværre er det også gået galt, for eksempel i juli 2019, da en 25-årig mand kørte en politibetjent ihjel på Langebro i København.

De mange sager har gjort, at regeringen nu har strammet lovgivningen i forhold til vanvidsbilister. Først og fremmest betyder det, at deres bil og kørekort bliver konfiskeret på stedet, når de bliver stoppet. Dermed har de altså ikke mulighed for at fortsætte kørslen efterfølgende. Er det deres egen bil, vil bilen efterfølgende blive solgt.

strengere straffe for vanvidskørsel

Derudover skal den strammede lovgivning også gøre det nemmere for leasingfirmaer at tjekke op på vanvidsbilister, inden de leaser biler til dem. Mange leaser nemlig biler med stor motorkraft kun med det formål at kunne køre ræs.

Ministre glade for strengere straffe for vanvidskørsel

Justitsministeren, trafikministeren og skatteministeren glæder sig alle meget over de nye stramninger.

”Vanvidskørsel er bundegoistisk, meningsløs og livsfarlig adfærd, som i for lang tid har fundet sted på de danske veje,” siger justitsminister Nick Hækkerup i en pressemeddelelse. Han lægger særligt vægt på, at det er vigtigt, at der nu er kommet en fast definition af, hvad vanvidskørsel er.

Trafikminister Benny Engelbrecht er særligt glad for, at det med de nye regler bliver muligt at stoppe vanvidsbilister i blandt andet Øresundstunnellen og på Storebæltsbroen. Det sker blandt andet ved, at det bliver muligt at reagere hurtigere på de automatiske trafikmålinger.

Skatteminister Morten Bødskov glæder sig over, at det nu bliver nemmere for leasingfirmaer at tjekke, om en kunde er vanvidsbilist eller ej, og om der eventuelt bliver benyttet en stråmand til at lease en bil.

Hvad er vanvidskørsel?

Med de nye strammere regler er det nu også blevet klart defineret, hvad vanvidsbilisme helt præcist er. Det gør det nemt for politiet at gribe ind over for den slags mennesker og stoppe dem.

En vanvidsbilist er blandt andet en person, der har kørt mere end 200 kilometer i timen, uanset hvad hastighedsgrænsen var det pågældende sted, har overskredet hastighedsgrænsen med mere end 100 % og har en promille på over 2. Derudover kan der være særligt skærpende omstændigheder i forbindelse med uagtsomt manddrab og personskade, der betyder, at personen er en vanvidsbilist.

Ved at stramme reglerne og give strengere straffe til vanvidsbilisterne håber regeringen altså, at det er muligt at komme problemet til livs.

Læs også: Sådan er reglerne for videoovervågning

Strengere straffe for vanvidskørsel – Der er netop vedtaget strengere straffe for vanvidsbilisme, hvor en person kører meget hurtigt eller kører med en meget høj promille. De tre ministre på området glæder sig meget over de nye regler, som, de håber, kan dæmme op for problemet. De seneste år har der været flere grimme sager,…