Hvis du hele tiden varierer din arbejdsstilling, kan du forhåbentlig undgå at få skader eller gener. Du kan skabe variation ved at skifte mellem at arbejde stående og siddende og ved at holde møder gående.

Selvom du ikke har et hårdt fysisk arbejde, kan du nemt få skader på grund af det. Det sker særligt, hvis du sidder eller står for længe i den samme stilling, hvis du sidder forkert, eller hvis du bruger din mus meget i løbet af dagen. I værste fald kan skaderne føre til, at du må bruge mange penge og meget tid på massører, fysioterapeuter, kiropraktorer og lignende. Det kan også gøre, at du simpelthen må sygemeldes. Ved at variere dine arbejdsstillinger kan du dæmme op for, at du får skader.

 

Hæv bordet mindst en gang om dagen

De fleste, der arbejder ved et skrivebord, sidder ned hele dagen. Bare det, at du hæver dit bord i mindst en halv time om dagen, kan dog gøre en stor forskel for din krop. Det bedste er selvfølgelig at gøre det flere gange i løbet dagen. Det er også en god ide, at du minder dine kolleger om det. I kan for eksempel sætte en alarm på en af jeres telefoner, der minder jer om, hvornår I skal rejse jer op.

Læs både på papir og på computeren

En anden god mulighed for at variere dine arbejdsstillinger er, at du skifter mellem at læse på computeren og på papir. Hvis du har en længere tekst, som du skal læse, er det en god ide, at du printer den ud og finder et stille hjørne, hvor du kan sidde og læse den. Det giver dig både mulighed for at sidde i en anden stilling og giver dig ro til at koncentrere dig om teksten.

entrepreneur-593358_640

Stå op til møderne

Har du mange møder i løbet af en dag, er det en god ide, at du prøver at veksle mellem, hvordan de bliver afholdt. Hvis det er med en af dine kolleger, kan du for eksempel foreslå, at I står ved et højere bord, eller at I går, mens I taler. Det kan bringe noget mere bevægelse og variation ind i din arbejdsdag.

conference-2003772_640

Hvis du har et vigtigt møde, er det ikke sikkert, at det vil være passende, at I tager det stående eller gående. I det tilfælde kan det være en god ide at holde pauser jævnligt, så folk får mulighed for at strække benene.

Tal med folk i stedet for at skrive

Hvis du skal give en kort besked til en kollega, kan det være en god ide, at du går hen til dem frem for at skrive en mail til dem. Det er selvfølgelig vigtigt, at du ikke forstyrrer dem i deres arbejde, men når det giver mening, så gør det – også selvom din kollega sidder på en anden etage eller i den anden ende af bygningen.

Tag trapperne og cyklen

Derudover det selvfølgelig en god ide, at du får rørt dig så meget som muligt i løbet af din arbejdsdag. Det kan du for eksempel gøre ved enten at tage trapperne eller cyklen.

bicycle-1867232_640

TEMA: Arbejdsmiljø

Del 1: Arbejdsstillinger og den rigtige kontorstol
Del 2: Undgå smerter ved varierende arbejdsstillinger
Del 3: Sådan indstiller du borde og kontorstole
Del 4: Gør det til en del af hverdagen at lave øvelser på kontoret