Vælg det rette inkassofirma: Sådan undgår du at miste penge på din inkassosag

 

I inkassosager er det – som i alle retssager – vigtigt, at din repræsentant er velforberedt og har styr på detaljerne i sagen. Ellers risikerer du, at du taber sagen, det skyldige beløb, samt sagsomkostningerne. lær hvordan du vælger rigtigt første gang her.

Hvis du har oplevet en dårlig betaler, så ved du også hvor frustrerende og tidsrøvende den proces kan være. Men endnu værre bliver det, hvis du ender med ikke at få dine penge tilbage. Derfor er det altafgørende, at du vælger et inkassofirma, der kan føre en god sag for dig.

Ellers risikerer du nemlig at tabe på små, dumme detaljer. Og det kan hurtigt blive meget dyrt for dig.

Vælg et inkassofirma, hvor du ikke er en lille fisk

Hvis du vælger et stort advokatfirma til at føre din sag, risikerer du nemt, at din sag drukner i andre store sager for nationale eller internationale virksomheder. Hvis der ikke er tid nok for advokaten til at forberede din sag, kan det nemt betyde, at du taber den.

Sasa Kovavevic beskriver tydeligt i dette blogindlæg, hvor stor betydning, det fik for ham, at han valgte en lille advokat, hvor hans sag var vigtig. Netop fordi der både var god tid og et brændende ønske om at kende hver enkelt detalje i sagen. Det betød, at de vandt sagen, på trods af, at de var oppe mod et af Danmarks største og mest velrenommerede advokathuse.

Undersøg betalingsforpligtelserne

En inkassosag kan – som alle andre sager, der kommer for retten – blive en uhyre dyr omgang for dig. Derfor er det vigtigt at undersøge, hvordan du står, hvis du ikke får noget ud af sagen. Taber du sagen, skal du nemlig betale både dine egne og din modparts sagsomkostninger.

Men vælger du et inkassofirma, der tilbyder en no cure – no pay-løsning, slipper du for at betale din egen del af sagsomkostningerne, hvis du taber.

Denne løsning har desuden også den store fordel, at det firma der repræsenterer dig, er noget mere motiveret for at vinde din sag, hvis deres betaling afhænger af udfaldet.

Vælg et inkassofirma, de beskæftiger sig ikke med andet

Det kan næsten altid godt betale sig at vælge et inkassofirma, frem for bare at bruge din sædvanlige advokat til arbejdet. Inkassofirmaer beskæftiger sig udelukkende med inkassosager, og derfor har de også stor viden på området. Du kan læse mere hos en af inkassofirmaer her.

Det giver dig en række fordele. Blandt andet har inkassofirmaer faste procedurer, der betyder, at de ikke bruger så meget tid på de trivielle dele af sagen. Dermed bliver din regning mindre, og der er mere tid at bruge på at sætte sig ind i de konkrete detaljer i sagen.

Samtidig betyder det også, at firmaet er vant til mange af de tricks som dårlige betalere ofte prøver sig med. På den måde falder du ikke i en fælde, der enten betyder, at du ikke får noget ud af sagen, eller at der kommer unødvendige omkostninger på sagen.

Øje for detaljerne

En sidste vigtig grund til at vælge en repræsentant, der ved hvad de har med at gøre, er, at den mindste fodfejl i sagsarbejdet kan komme til at koste dig dyrt. Derfor er det uhyre vigtigt at have øje for detaljerne.

Lever din proces i sagen ikke op til alle kravene i inkassoloven risikerer du, at du ikke får medhold i dele af din sag, eller i værste fald at du taber hele sagen på grund af en teknisk detalje.

Det er super ærgerligt at tabe en sag, der ellers lå lige til højrebenet, bare fordi der ikke er styr på teknikken. Det er de færreste, der har råd til det. Så sørg for, at du vælger en repræsentant, der arbejder udelukkende med inkassosager. Så undgår du den slags ærgrelser.

  I inkassosager er det – som i alle retssager – vigtigt, at din repræsentant er velforberedt og har styr på detaljerne i sagen. Ellers risikerer du, at du taber sagen, det skyldige beløb, samt sagsomkostningerne. lær hvordan du vælger rigtigt første gang her. Hvis du har oplevet en dårlig betaler, så ved du også…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *