Aktier er et emne som er utrolig omtalt globalt i hele verden. De sidste par år har samtaler om aktier sneget sig mere og mere ind i vores dagligdag, og det er blevet nemt og tilgængelig for den enkelte dansker at handle med aktier. De helt store og meget populære aktier er de amerikanske aktier, der dominerer aktiemarkedet såvel som handelsmarkedet.  

Man kan ikke komme udenom at USA’s indflydelse på resten af verdenen er enorm. Når der skal stemmes om ny præsident sider vi alle sammen på kanten af sofaen og krydser fingre. Om der overhovedet er lige så stor interesse når der stemmes om en ny dansk statsminister, kan diskuteres. Uanset hvad så hører vi utrolig meget om USA’s politik, handel og gøremål, og USA får masser af søgelys i den danske presse.  

Alene denne interesse for USA og USA’s store indflydelse på resten af verdenen, er årsagen til at amerikanske aktier er yderst populære. De største firmaer indenfor enhver branche kan næsten altid findes i USA. Og starter de et andet sted, er sandsynligheden for at et amerikansk gigantselskab opkøber dem, er stor. Det ser vi efterhånden ske med Disney, Google og Apple, der ikke er blege for at opkøbe andre konkurrenter, så de kan blive de største og bedste på markedet.  

Sådan navigerer du i amerikanske aktier 

Hvis du er interesseret i amerikanske aktier, så er det et kig værd at gå på mininvistering.dk og læse artiklen om amerikanske aktier. Der får du en mere detaljeret gennemgang af aktierne og hvorfor de forskellige aktier er interessante. Desuden kan du også finde en købsguide, hvis du er ny i aktiehandlen og flere artikler om hvordan du starter godt op. 

For mange starter aktieinvestering som en praktisk investering og ender med at blive en hobby. Når man først er inde i tingene, bliver man hurtig bidt at de forskellige bevægelser der sker på markedet. Tricket er også at blive god til at undersøge markedet og de forskellige firmaer, for at finde ud af hvad der kan betale sig i fremtiden.  

Tre store amerikanske aktier du kan overveje 

Der findes et utal af amerikanske aktier du kan overveje at investere i. Blandt disse er blandt andet, Apple, Amazon, Netflix, AMD, Google, Visa, Tesla Wal-mart eller Twitter.  Her vil vi hurtigt gennemgå hvorfor det er en fordel eller ulempe at investere i Apple, AMD og Tesla. 

Apple 

Apple er en super populær amerikansk aktie, som rigtig mange vælger at investere i. Apple er et sikkert valg, fordi de hele tiden arbejder på at udbrede deres forretningsområder, og fordi de ligger stærkt på markedet. Du kan forvente at eje aktierne i Apple i mange år ud i fremtiden. 

AMD 

AMD er et mindre selskab end Apple og nok også en aktie som er mindre omtalt. AMD producerer mikrochips til computere og mobiltelefoner, og har altså en meget større betydning end man lige tror. AMD er et mindre firma, men som kan have stort udbytte hvis det stiger i fremtiden som nogle satser på.  

Tesla 

Tesla er også en meget populær aktie for danskerne. Hvis du vil investere i Tesla, skal du være forberedt på en rutsjetur, det kan nemlig gå begge veje, og være lidt et sats.